Kallid kliendid! Meie e-poe klienditeenindus töötab E-R 9-16 Kõigile kaupade saatmist ja komplekteerimist puudutavatele küsimustele saate vastuse meiliaadressil e-pood(at)juhanipuukool.ee või tel 7 409 500
NB! Äikese tõttu ei ole meid ajutiselt võimalik telefoni teel kätte saada!  

Rabarberist nii ja naa

Rabarberist nii ja naa
Postitatud: Nõuanded

Rabarberist nii ja naa

Rabarber on üks uskumatult lihtsasti kasvatav ja väga vähest hooldust vajav köögivili, mis varustab toidulauda värske saagiga kogu suve.

Varakevadiseks istutuseks sobivad paljasjuursed istikud. Rabarberi taimed vajavad aega ja külluslikult toitained edukaks juurdumiseks. Kõige rohkem meeldib neile hästi lagunenud kompost. Esimesel kasvuaastal on soovitav mitte saaki korjata, et anda taimele aega juurdumiseks ja kosumiseks.

 

Kuidas istutada rabarberit? 

Istuta juurikas märtsis-aprillis vähemalt poole meetrise läbimõõduga istutusauku. Vähemalt pool istutusaugust täida rikkaliku ja hästi lagunenud kompostiga. Kasvupung peab jääma umbes 5 cm sügavusele. Ole ettevaatlik, kui tihendad mulda juurika ümber, et ei vigastaks pungasid.

Arvesta iga rabarberi põõsa kohta u 1 m² maad. Ära unusta istutusjärgset kastmist. Edaspidi kasta umbes kord nädalas. Ennemini harvem, aga selle eest korralikult. Igakevadine korralik kompostiga väetamine teeb ainult head.

Eemalda õievarred! 

Rabarber õitseb enamasti juunis – kohe, kui näed õievarte tekkimist, siis eemalda need. Nii on taim tugevam, kui ta ei pea kulutama energiat seemnete kasvatamiseks.

Kuidas süüa rabarberit? 

On tõsi, et rabarberis olev oblikhape võib olla inimesele kahjulik, aga selleks peaks sööma vähemalt 5 kg ülihapusid ja ebameeldiva maitsega lehti, et jõuda kuhugile ohtlike koguste lähedale. Seda on ikka väga palju!

Selle asemel tasub keskenduda mahlakatele vartele, mis sobivad suurepäraselt kokku maasikate, õunte ja muude puuviljadega. Piimas sisalduv kaltsium neutraliseerib rabarberi tugevad happed ja muudab need kergesti seeditavaks.See teeb temast hea kaaslaste mitmesugustes magustoitudes. Ka rabarberist üksi saab mõnusat moosi, džemmi või siirupit.

Rabarberikook on ju suve alguse sünonüümiks!

Soovitame sorte:

'Canada Red'

Ei pea koorima ja punane värv jääb alles ka peale kuumutamist

OSTA SIIT

 

2 kuud tagasi
Copyright © 2020 Plantex AS. Kõik õigused kaitstud.